De natuur heeft een wonderbaarlijk effect.

De natuur heeft een wonderbaarlijk effect

Op dit moment ben je waarschijnlijk al gewend geraakt aan de ‘social distance’. Dit is de maatregel van zo min mogelijk sociale contacten en het bewaren van 1,5 meter afstand in het openbare leven, met als doel de verspreiding van het corona-virus terug te dringen.

Misschien ervaar je nu wel, na ruim 2 maanden ‘verplichte opsluiting’, dat deze periode niet alleen vervelend voor je is, maar je ook wat gaat brengen. Inmiddels zijn je korte termijnplannen niet doorgegaan en je gaat nu nog geen plannen maken voor de lange termijn, zoals de zomervakantie. Opeens moest je manier van werken omgooien, je ging thuis werken, niet met vrienden afspreken in de kroeg… et cetera.

Wat was de corona-stilte in het begin onwennig. Veel meer tijd voorhanden, je routine ontbreekt en er ontstaat ruimte om vraagtekens te zetten bij al je activiteiten. Misschien ontdek je dat je altijd aan het rennen was? Het is heel natuurlijk dat je in deze tijd jezelf vragen gaat stellen en dat je op zoek gaat naar de betekenis en zingeving in jouw leven. Door de 1,5 meter afstand van elkaar en het leven in isolatie is een ‘natuurlijke’ ruimte ontstaan ​​om dichter bij jezelf te komen. Durf jij jezelf aan te kijken en je vragen te onderzoeken?

Natuurlijke ruimte ervaren in de natuur!

Uit onderzoek komt naar voren dat je rustig en ontspannen wordt van de natuur. De natuur heeft een wonderbaarlijk effect. Je bent direct minder gestrest zodra je in een groene omgeving komt. Wandelen in het groen ontspant, maakt het hoofd helder en zet je letterlijk en figuurlijk in beweging. Je ervaart de wijsheid in de elementen die in de natuur verborgen zitten. Juist de natuur kan je in deze tijd  helpen bij bezinningsvragen die je bezighouden, zoals:

  • Ik ervaar stress omdat ik niet weet hoelang het nog gaat duren.
  • Wat heeft de toekomst voor mij en voor mijn bedrijf in petto?
  • In welke werkomgeving zet ik mijn talenten in?
  • Je dreigt je baan kwijt te raken.
  • Er zijn spanningen thuis ontstaan ​​door: multi-tasken, je kinderen ondersteunen met lesgeven, je eigen werk.
  • Je bent werkzaam in de zorg en staat enorm onder druk.

Deze tijd biedt jou een kans om te onderzoeken wat er diep in jou leeft. Wil jij al lopend in de natuur ervaren wat wandelcoaching met je doet? Wij bieden wekelijks 1 gratis wandelsessie aan om jou een steuntje in de rug te geven in deze tijd.

Stuur een email info@gerritsvanherk.nl als je gebruik wilt maken van de gratis wandelsessie.

 

Erna Gerrits & Ria van Herk

Ken je mensen die al wandelend even afstand nodig hebben van het werk, of het nodig hebben om weer op adem te komen en op te laden? Stuur dan gerust onze inspiratiebrief aan ze door.