Je talenten ontwikkelen in een veranderende omgeving

Je talenten ontwikkelen in een veranderende werkomgeving

Als ik je vraag: ‘hou je van onzekerheid en risico’s?’ zeg je waarschijnlijk volmondig ‘Nee!’. Net als de meeste mensen probeer je deze zaken buiten de deur te houden. Echter onzekerheden dienen zich in hoog tempo aan in de turbulente ontwikkelingen op allerlei gebied. Kijk naar de trends op de arbeidsmarkt: je werkt langer door en zekerheid ligt niet meer besloten in een (vaste) baan. Je wilt de pijn van onzekerheid en onvrede in een veranderende omgeving het liefst vermijden. Eigenlijk is dat best vreemd, want onzekerheid brengt je juist in beweging. En die beweging ontstaat wanneer de pijn van je stilstand groter wordt dan de pijn van de verandering. Waar pijn zit, ontstaat een verlangen.

In beweging komen!

Neem bijvoorbeeld Carin. Ze voelt zich al langere tijd niet gewaardeerd door haar werkgever en de samenwerking met haar collega loopt niet lekker. Groeiende onvrede over haar situatie, maakt dat ze in beweging komt. Ze voelt zich verdrietig en haar talenten blijven onbenut. Samen met ons gaat ze op zoek naar haar passie (ontdekken waar ze blij van wordt)en talenten (doen waar ze van nature goed in is). Carin ontdekt dat haar angst voor verandering haar weerhoudt in beweging te komen. Terwijl haar intuïtie haar juist naar iets nieuws leidt. Stap voor stap bouwt ze van binnenuit haar kracht op en leert vertrouwen op haar enthousiasme en doorzettingsvermogen. Ze ontleent niet langer haar zekerheid aan de bevestiging van haar omgeving. Ze leert zichzelf te verzekeren en maakt een keuze voor een nieuwe loopbaan elders.

Het ontwikkelen en benutten van je talenten

Carin duwt haar pijn niet weg, ze wordt nieuwgierig naar nieuwe mogelijkheden. Haar talenten zoals daadkracht, oplossingsgerichtheid en betrokkenheid zijn de kern van waaruit ze optimaal wil functioneren. Ze krijgt steeds meer lef om te veranderen en zogenaamde zekerheden los te laten. Door dingen te doen waar ze bang voor is en die ze (nog) niet beheerst, vindt ze een nieuwe weg. Dit maakt haar krachtig in een veranderende omgeving.

Veranderen is groeien en bloeien door de pijn heen.

Heb je net als Carin het gevoel dat de omgeving niet meer bij jou past en wil je je passie en talenten leren inzetten en jezelf verzekeren?

Meer weten?
Stuur je vraag naar info@gerritsvanherk.nl