Wie ont-moet – ontmoet!

Wie ont-moet - ontmoet

Deze themabrief schrijf ik op de kortste dag van het jaar. Start van de winter, de tijd vlak voor Kerst. De periode van bezinning, van naar binnen keren en jezelf ontmoeten. Of… ben je juist druk bezig met wat je allemaal moet: je moet inkopen doen, je moet naar die kerstborrel, je moet naar je familie en…het moet vooral een gezellige maand zijn. Als je dit leest, is het nieuwe jaar begonnen. Hopelijk heb je een goede decembermaand achter de rug.

In 2018 heb je geen themabrief van ons ontvangen. Eigenlijk had dat wel gemoeten, vanuit het marketingprincipe ‘zichtbaar blijven bij je klanten’. Maar wie bepaalt hoe vaak, waarom en waarover ik zou moeten schrijven? Dat ben ik toch zelf…? En toch, tóch af en toe dat stemmetje dat me influisterde ‘je moet de themabrieven schrijven, deel jullie ervaringen en verwondering; schrijf op de site’. Maar: er moet helemaal niets!

Keuzevrijheid

Ik spreek mezelf toe: …”vrijheid is toch één van onze belangrijkste waarden”. Juist vanuit deze vrijheid hebben we gekozen voor vernieuwing. In juni 2018 vierden we de opening van onze vergrote werkruimte met vernieuwde inrichting. Deze biedt mogelijkheden om met groepen te werken en met diverse werkwijzen. Daarnaast kiezen we voor verdere verdieping van onze professionele ontwikkeling: Ria doet de specialisatie tot Wandelcoach en ik volg de opleiding tot Arbeidsdeskundige. We focussen ons hierop en genieten ervan! Keuzes maken betekent dat je niet alles kunt of wilt doen. Je bent vrij om te kiezen wat je echt graag wilt in je leven. Deze vrijheid word je echter niet in de schoot geworpen: durf je daadwerkelijk de eerste stappen te zetten – van wens naar daad? Daar is MOED voor nodig. Maar: er moet niks, je wilt het!

Wil je in 2019 een einde maken aan te veel ‘moeten’? Sta jij jezelf toe om je eigen leven te leiden, eigen keuzes te maken? Of lijd je (aan) je leven door anderen te ‘pleasen’, door krampachtig te voldoen aan andermans verwachtingen? Wij gunnen je een leven waarin je uit de dagelijkse sleur van ‘moeten’ stapt en het pad van ‘willen’ betreedt. Voor nu, en de jaren die voor je liggen. Zet vandaag nog de eerste stap en toon moed om jezelf te ont-moeten. Wij kunnen je hierbij ondersteunen, durf hulp te vragen!

In een gratis intake verkennen we jouw vragen en knelpunten. Neem contact op. De eerste drie klanten ontvangen het boek van Rick van Asperen ‘De groeten met moeten’. Je (her)ontdekt wat je echt wilt, zodat je voor eens en altijd moeten de groeten kunt doen.

We wensen je een mooi en moedig 2019!

Erna Gerrits & Ria van Herk